چکیده پژوهش:
- حسن روحانی : خوشبینی به برجام به معنای خوشبینی به ابرقدرتها نیست و ما به برجام خوشبین و به آمریکا بدبین هستیم ؛
- .. دور جدید مذاکرات نفتی ایران و نروژ با هدف انتقال دانش و افزایش ضریب بازیافت در مخازن نفتی کشور آغاز شد ؛
- .. واشنگتن به طور رسمی تأیید کرد که طرح های تهران برای احداث دو نیروگاه هسته ای توسط روسیه در توافق با مفاد «برنامه جامع اقدام مشترک»- برجام- است ؛
- ..الیوت انگل عضو مجلس نمایندگان آمریکا: اوباما از تمدید قانون تحریمهای ایران پیش از منقضی شدن اعتبار آن تا پایان امسال، حمایت میکند ؛
- .. ظریف: ؛ بنده به برجام نمره ۲۰ میدهم(اما) این به معنای نمره خوب آمریکا در اجرای برجام نیست.
....................................................
تحلیل و جمعبندی مهمترین اظهارات و اقدامات مقامات جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، اروپا و آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از برجام؛ « آغاز مذاکرات جدید نفتی ایران – نروژ ، تایید رسمی واشنگتن بر طرح مشترک تهران – مسکو برای ساخت نیروگاه هسته ای ، حمایت اوباما از تمدید قانون تحریم های ایران و تاکید روحانی بر بدبینی به آمریکا» از جمله مهم ترین موضوعاتی هستند که در بازه زمانی 19/ 05/ 95 تا 25 /05/ 95 در خصوص برجام رسانه ای شدند.
« تایید رسمی واشنگتن بر طرح مشترک تهران – مسکو برای ساخت نیروگاه هسته ای » دومین خبر مهم برجامی این هفته بود.
بر اساس گزارش های موجود کاخ سفید در واکنشی رسمی طرح مشترک تهران – مسکو برای ساخت نیروگاه هسته ای را مطابق برجام و توافق هسته ای دانسته است. این خبر بیانگر چند ملاحظه مهم است؛
اولا: ایران نه تنها از برجام تخطی نکرده بلکه اقداماتش همگی در چارچوب برجام است و دوست و دشمن همه براین واقعیت اذعان دارند.
ثانیا: ایران پس از برجام نه تنها از فعالیت های هسته ای خود غافل نشده بلکه فعالیت هایش را همچون قبل و این بار در قالبِ برجام ادامه می دهد.
ثالثا: ایران با وجود تمام کارشکنی ها اقدامات مسالمت آمیز هسته ای خود را در چارچوب قوانین بین المللی نیز ادامه می دهد.
« حمایت اوباما از تمدید قانون تحریم های ایران » آخرین خبر و چه بسا مهم ترین خبرِ حوزه برجامی این هفته بود .
این خبر که بمانند خبرِ دوم محتوای سیاسی دارد پیش از این به اَنحاءِ مختلف بازتاب یافته بود و بیانگر دشمنی عمیق دولت آمریکا در قبال ملت ایران است . پیشتر موارد مشابه ی از این اقدامات خصمانه را که جمهوری خواهان تندرو و وابسته به جریان صیونیستی متولی آن بودند شاهد بودیم.
مانع تراشی آمریکا در اجرای برجام که در ظاهر و گفتار شعار اجرای برجام را می دهد ولی در باطن به اشکال مختلف همچون : مانع تراشی در روابط بانکی، تلاش برای ادامه تحریم ها ، مصوبات جدید تحریمی و.. مانع از اجرای آن و حتی اجرای تعهدات برجامی خود می شود ؛ سیاست آمریکا در قبال برجام است. یعنی سیاست دوگانه! خبرگزاری ها در این خصوص اعلام کردند:الیوت انگل عضو ارشد کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در یک مصاحبه تلفنی به روزنامه جروزالم پست گفت: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از تمدید قانون تحریمهای ایران پیش از منقضی شدن اعتبار آن تا پایان امسال، حمایت میکند.
چند ملاحظه مهم ؛
اولا: دولت آمریکا( قوای مختلف ) به علت برخورداری از خوی استکباری همواره با دولت های آزاده از جمله ایران اسلامی دشمن بوده و هستند و از دشمن جز دشمنی انتظار نیست.
ثانیا: جریانات مختلف در آمریکا همگی در اصلِ استکباری یکسانند و هیچ فرقی باهم نمی کنند، فقط ممکن است در ظاهر به علت روش ها با هم اندکی متفاوت به نظر برسند.
ثالثا: این دشمنی آمریکا همیشگی است و رویدادهایی مانند برجام نمی تواند از این خوی استکباری و خباثت (آمریکا)بکاهد. بنابراین در این زمانه پر مکر و حیله ضرورت دارد با بی توجهی به وعده و وعیدهای دروغین دشمن تنها با در نظر گرفتن منافع ملی و با توجه کامل به فرامین رهبری تا رسیدن به سر منزل مقصود تلاش کنیم..
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: مرتضی هوشیار