Jahanpajooh Strategic Studies Institute



با وجود این که گفته می شد انتخابات مخفی برای انتخاب جانشین بان کی مون در میان 12 نامزد مطرح برای این سمت برگزار می شود، اما نتایج این انتخابات به بیرون درز کرد و خیلی از مسائل این رای گیری مخفی نماند. دوران دبیر کلی بان کی مون در 31 دسامبر پایان می یابد.
البته از جزئیات رای گیری چیزی مخابره نشد، اما گفته شد که رای گیری در میان اعضای شورای امنیت با این شکل انجام شد، رای خود را به این شکل بدهید: موافق، مخالف، ممتنع. نتیجه رای گیری چنین در آمد: آنتونیو گوتیریس پرتغالی (12 رای موافق، صفر رای مخالف، 3 رای ممتنع)، دانیلو تورک اسلوونیایی (11 رای موافق، 2 رای مخالف، 2 رای ممتنع)، ایرینا بوکووا بلغاری (9 رای موافق، 4 رای مخالف، دو رای ممتنع)، سرجان کریم از مقدونیه (9 رای موافق، 5 رای مخالف، یک ممتنع)، هلن کلارک نیوزیلندی (8 رای موافق، 5 رای مخالف، 2 رای ممتنع)، میروسلاو لاچاک از اسلوواکی (7 رای موافق، 3 رای مخالف، 5 رای ممتنع)، ایگور لوکسیچ از مونته نگرو (3 رای موافق، 7 رای مخالف، 5 رای ممتنع) و ویسنا بوسیچ کروات (2 رای موافق، 11 رای مخالف، 2 رای ممتنع). 
مشخص نشد هر کشور چگونه رای داد یا به چه کسی رای داد. اما ویتالی چورکین، نماینده روسیه با عصبانیت جلسه را ترک کرد.
می توان این حرف را قبول کرد که میزان رای آوری هر نماینده نشان از سطح حمایت از او است، و کسانی که رای نیاوردند یا بدترین نتایج را آوردند باید از رقابت کنار بکشند. اما چنین اتفاقی به این زودی رخ نخواهد داد. رای گیری چند بار دیگر تکرار خواهد شد تا شخص مناسب انتخاب شود تا بعدا برای مجمع عمومی مطرح و رای گیری بزرگ در آن جا صورت بگیرد. چنین چیزی هم تا قبل از ماه نوامبر پیش بینی نمی شود.
انتخاب بالاترین سطح دیپلمات بین المللی پیچدگی های خود را دارد. تمایل کشورهای غربی به انتخاب یک زن برای سمت دبیرکلی به این معنا است که همه چیز در شش نامزد بیش از همه مطرح خلاصه نخواهد شد و چه بسا نامزد جدیدی معرفی شود. فعالیت های روسیه نشان می دهد که در اداره های غیررسمی تلاش می کند که دبیرکل آینده از میان یکی از 8 نامزد مطرح شده از سوی کشورهای اروپای شرقی باشد یا این که ممکن است یکی خارج از این چارچوب نامزد شود و مورد حمایت روسیه قرار بگیرد. آن چه مسلم است همچنان دایره رقابت باز است و امکان دارد نامزدهای جدیدی به این جمع اضافه شوند یا افرادی از این جمع خارج شوند.
خیلی سخت می توان پیش بینی کرد که کدام منطقه از جهان شانس پیروزی در این رقابت را دارد. دیپلمات ها صحبت از دبیرکل زن باکفایت جدیدی می کنند که بتواند در اداره و سیاست های مختلف جهانی در قطب های متعدد فعالیت کند. سامانتا پاور، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل از شخصیتی با مهارت های عالی و تجربه اداری بالا که پایبند به عدالت و برابری مطابق با میثاق سازمان ملل باشد، صحبت می کند. شاید منظور او نامزدی است که در مساله مبارزه با تروریسم و تغییرات آب و هوایی و اجرای اهداف توسعه ای مستمر تبحر داشته باشد و بتواند رهبری فرایند صلح را به خوبی بر عهده بگیرد. شکی نیست که بریتانیا تلاش می کند قدرتمندترین نامزد را انتخاب کند. نظر فرانسه هم بسیار مهم است. برای فرانسوی ها اهمیت بسیاری دارد که دبیرکل آینده زبان فرانسوی را بلد باشد یا با آن آشنایی داشته باشد.


* این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان و نهایتاً تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرانِ عزیز جمهوری اسلامی بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های این موسسه نیست.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی