بندهای این پیشنویس شامل موارد زیر است:
محوریت مسئله فلسطین
رهبران عرب در این پیش نویس بر محوریت مسئله فلسطین، حمایت از پایداری مردم فلسطین در برابر تجاوزات اسرائیل و افزایش تلاشها برای حل فراگیر و دائم مسئله فلسطین براساس طرح صلح عربی و قوانین بین المللی تأکید میکنند.
استقبال از طرح فلسطین
قرار است سران اتحادیه عرب در بیانیه نواکشوت از طرح فرانسه برای برگزاری نشست بین الملی صلح قبل از پایان سال جاری میلادی استقبال کنند، این طرح راه را برای توقف تمامی شهرکسازیهای اسرائیل و تحقق رؤیای فلسطینیها در تشکیل کشور مستقل به پایتختی قدس شرقی هموار میسازد.
سران اتحادیه عرب همچنین خواهان اجرای قطعنامههای بین المللی برای پایان اشغالگری اسرائیل و عقبنشینی کامل از اراضی عربی شامل جولان سوریه و اراضی اشغال شده در جنوب لبنان تا مرزهای چهارم ژوئن 1967 خواهند شد.
بحران لیبی و ارجحیت منطق مذاکره در یمن و سوریه
رهبران عرب از طرفهای لیبیایی خواهند خواست تا برای بازسازی دولت جدید و مقابله با گروههای تروریستی تلاششان را افزایش دهند.
این رهبران از طرفهای یمنی نیز خواهند خواست تا منطق مذاکره را ترجیح دهند و برای خروج از مذاکرات کویت با نتایج مثبتی که امنیت و ثبات را به یمن بازگرداند تلاش کنند.
آنها ابراز امیدواری خواهند کرد که برادرانشان در سوریه به راهکار سیاسی دست یابند که بر حفظ وحدت، ثبات و استقلال این کشور تأکید دارد.
پرونده عراق، سومالی و تقویت آرمانهای مشترک جهان عرب
سران اتحادیه عرب بر حمایت از عراق برای حفظ وحدت و تمامیت ارضی و کمک به این کشور جهت مقابله با گروههای تروریستی و آزادسازی مناطق این کشور تأکید خواهند کرد.
رهبران عرب از پیشرفت حاصل شده در آشتی ملی در سومالی و بازسازی نهادهای حکومتی استقبال و با سودان برای تقویت صلح و توسعه این کشور اعلام همبستگی خواهند کرد. آنها همچنین از روند مذاکرات ملی و تلاشها درباره طرح سودان برای امنیت غذایی در کشورهای عربی استقبال خواهند کرد.
سران اتحادیه عرب بر تحکیم و تقویت ارزشهای همبستگی میان کشورهای عربی و حمایت از تواناییهای بشری و مقابله با تندوری از طریق احترام به حقوق بشر و افزایش نقش زنان تأکید خواهند کرد.
ایران
رهبران عرب در بند مربوط به "مداخلات" ایران در امور کشورهای عربی تأکید دارند که روابط همکاری میان این کشورها و ایران باید براساس "حسن همجواری" و "امتناع از زور و تهدید باشد."
اسرائیل و معاهده منع گسترش سلاح هستهای
سران اتحادیه عرب از اسرائیل میخواهند تا به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای پیوسته و تأسیسات و برنامههای هستهای خود را تحت نظارت بین المللی قرار دهد.
این رهبران بر خاورمیانه عاری از سلاح کشتار دستهجمعی تأکید خواهند کرد.
* این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان و نهایتاً تصمیمسازان و تصمیمگیرانِ عزیز جمهوری اسلامی بازنشر یافته و الزاماً منعکسکنندهی مواضع و دیدگاههای این موسسه نیست.