در شهر کابل و در منطقه «دهمزنگ» در میان جمع تظارات کنندگان شهر کابل سه انفجار انتحاری روی داد که در نتیجه آن دستکم ۶۴ نفر از مردم بیگناه افغانستان که اکثر آنها از شیعیان هزاره این کشور می باشند شهید و بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند.
اعتراضات مردمی «جنبش روشنایی» پس از آن صورت گرفت که دولت افغانستان تصمیم گرفت مسیر پروژه برق رسانی آسیای مرکزی موسوم به «توتاپ» را از شهر بامیان و منطقه سالنگ تغییر دهد. این پروژه ۵۰۰ مگا واتی که توسط یک شرکت آلمانی اجرا می شود قرار بود از منطقه بامیان بگذرد. مردم هرات در غرب افغانستان همگام با شهروندان بامیان، کابل، پکتیا و مهاجران افغانستانی دیگر کشورها، تظاهرات مسالمت آمیزی علیه تغییر مسیر پروژه انتقال برق «توتاپ» در اردیبشهت ماه سال جاری شروع کردند. دولت افغانستان در آن زمان به معترضین قول داد که درباره پروژه برق رسانی و مسیر اجرایی آن تجدید نظر کند اما با وجود گذشت چندین ماه سران دولت افغانستان در این باره تصمیمی مناسب اتخاذ نکردند.
مسیر پروژه برق رسانی «توتاپ» با دستور «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان از منطقه «بامیان» به «سالنگ» تغییر یافت و این خود باعث شد دوباره اعتراضات مردمی در شهر کابل افزایش یابد. امروز میلیونها نفر از مردم افغانستان بویژه شیعیان هزاره افغانستان تظاهرات مسالمت آمیزی را در جهت رسیدن به حقوق حقه خود انجام دادند و بسوی کاخ ریاست جمهوری پیش رفتند. اما مسئولان امنیتی کابل با قرار دادن کانتینرهایی خیابان های منتهی به کاخ ریاست جمهوری را مسدود کردند. میلیون ها نفر از مردم افغانستان به خیابانها آمدند اما غافل از آنکه تروریست ها فرصت طلب در کمین آنها نشسته اند و با غنیمت شمردن موقعیت در میان تظاهرات کنندگان خود را جا کردند.
حوالی ساعت دو بعدازظهر سه انفجار مهیب در میان خیلی از جمعیت حاضر در تظاهرات به وقوع پیوست و دهها نفر از جمله شیعیان هزاره در این حادثه تروریستی به شهادت رسیدند. «ذبیج الله مجاهد» سخنگوی طالبان افغانستان در اولین واکنش خود به انفجارهای امروز کابل اعلام کرد گروه طالبان در این انفجارها دخالتی ندارد و این اقدام را ضربه زدن به اتحاد ملت افغانستان دانست.
رسانه های بین المللی اعلام کردند گروه تروریستی داعش مسئولیت این انفجارها را بعهده گرفته است. در ماههای گذشته خبرهای از نفوذ داعش در افغانستان به گوش می رسد و این گروه تروریستی توانسته است در ولایت «ننگرهار» و شهر «اچین» برای خود پایگاههایی برای خود بوجود آورد و علاوه بر آن پایگاه رادیویی خود بنام «رادیو خلافت» را راه اندازی کند. کشورهای حامی تروریست از جمله آمریکا در صدد هستند با شکست خوردن تروریستها در منطقه خاورمیانه این گروه را به افغانستان منتقل کنند و منطقه را ناامن کنند و بتوانند با انجام عملیات تروریستی اتحاد مردم افغانستان را خدشه دار کنند. امید است با تدابیر امنیتی مناسب از نفوذ بیشتر داعش در منطقه جلوگیری شود.
شایسته و بایسته آن بود که سران دولت کابل قبل از انجام چنین حوادثی به خواسته های مردم گوش دهند و با اتخاذ تصمیمات مناسب به تروریست ها اجازه انجام چنین عملیات هایی را ندهند تا شهروندان افغانستانی بویژه شیعیان هزاره قربانی این گونه عملیات خرابکارنه و تروریستی نشوند.
* این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان و نهایتاً تصمیمسازان و تصمیمگیرانِ عزیز جمهوری اسلامی بازنشر یافته و الزاماً منعکسکنندهی مواضع و دیدگاههای این موسسه نیست.