مجمع عمومی حزب جمهوری خواهان در کلیولند در حال برگزاری است. از حواشی این نشست چون غیبت بزرگان حزب و جنجال سرقت ادبی ملانیا ترامپ از سخنرانی 2008 میشل اوباما که بگذریم، یک موضوع در سخنرانی های ریک پری، فرماندار تگزاس، رودی جولیانی، فرماندار سابق نیویورک، مایک فلین، سناتور سابق، و ملانیا ترامپ، همسر دونالد ترامپ، و دیگران مشترک است: انتقادهای کوبنده از هیلاری کلینتون.
نشست جمهوری خواهان در شرایطی دومین روز خود را پشت سر گذاشته که در غیاب بسیاری از بزرگان حزب، از جمله میت رامنی و خانواده بوش، دست اندرکاران این نشست تلاش زیادی به خرج دادند تا یک موضوع مشترک که تمامی جمهوری خواهان بر سر آن اتفاق نظر دارند برای متحد کردن حزب (حداقل در ظاهر) بیابند: نفرت از هیلاری کلینتون؛ از تراژدی رسوایی های شخصی او گرفته تا چالش های پیچیده سیاسی و ژئوپلیتیکی. نقطه اوج این انتقادها در سخنرانی پاتریشیا اسمیت بود؛ مادر "شان اسمیت" که از جمله قربانیان حملات تروریستی به کنسولگری ایالات متحده در بنغازی است. اسمیت با صدای مرتعش و محزونی در سخنرانی خود گفته است: «من شخص هیلاری کلینتون را مسئول مرگ پسرم می دانم.»
دونالد ترامپ خود مدت هاست که این حملات بی امان را آغاز کرده است. او شنبه بیش از هر زمان دیگری تلاش کرد تا حوادث تروریستی در نیس فرانسه و حتی کودتای نافرجام در ترکیه را به هیلاری کلینتون نسبت دهد. ترامپ گفته "تمامی شواهد حاکی از آن است که ناآرامی ها در سراسر جهان، حتی همین کودتا در ترکیه، توسط تیم اوباما ـ کلینتون انجام می شود."
شبکه الجزیره به قلم گریگوری آفتاندیلیان می نویسد: «ترامپ با وجود سوءظن های تشکیلات حزب جمهوری خواه، اطمینان داشت که برند سیاسی او کارساز خواهد شد. او با استفاده از توهین و اتهامات پی در پی به مخالفانش نگاه ها را به خود جلب کرده است. در واقع آنچه باعث خواهد شد تا رقابت ها در نوامبر میان ترامپ و کلینتون بیش از آنچه کارشناسان انتظار دارند شانه به شانه پیش برود، استفاده ترامپ از خشم جمهوری خواهان نسبت به هیلاری کلینتون و آسیب پذیری شدید کاندیدای دموکرات هاست. همین حالا هم در این گردهمایی تنها پیام واحد جمهوری خواهان آنتی کلینتونیسم و مخالفت سرسختانه آنان با هیلاری کلینتون است. حتی بسیاری از مخالفان ترامپ در حزب جمهوری خواه نیز به این نتیجه رسیده اند که باید به او رای بدهند تا مانع از رسیدن هیلاری کلینتون به ریاست جمهوری شوند.»
روزنامه وال استریت ژورنال نیز در گزارشی با عنوان "سکوت مخالفان ترامپ، حمله به کلینتون" می نویسد: «جمهوری خواهان در نشست خود به جای صحبت کردن درباره نامزد احتمالی خود و سیاست هایشان برای آینده، تصمیم گرفته اند از حمله 2012 در بنغازی، مهاجرت غیرقانونی و کشتار اخیر ماموران پلیس انتقاد کنند و این اتفاقات را نتیجه تضعیف رهبری در واشنگتن بخوانند. جمهوری خواهان با تمرکز بر کارنامه کلینتون وی را سیاستمداری متقلب خواندند که لیاقت ریاست جمهوری را ندارند.»
پایگاه اینترنتی وکس هم تایید کرده که نخبگان جمهوری خواهِ درگیر در اختلافاتِ داخلی با استفاده از کلینتون هراسی، و دامن زدن به نفرت از رقیب دموکرات، تلاش دارند تا پایگاه حزبی خود را تقویت کنند.
در این گزارش آمده است، یکی از مشخص ترین پیشنهادهایی که در مجمع عمومی حزب جمهوری خواه مطرح شد، این بود که هیلاری کلینتون باید به زندان فرستاده شود. در طول سخنرانی مایکل فلین، حضار شعار می دادند "زنجیرش کنید! زنجیرش کنید!" و مایکل فلین نیز با تایید این درخواست گفت:" بله زنجیرش کنید! همین درست است!
پیشتر نیز داریل گلین، نامزد سناتور کلرادو گفته بود: «کلینتون عاشق بلوز و شلوارش است و ما باید ایمیلی برایش بفرستیم و به او بگوییم که لیاقت بلوز و شلوار نارنجی رنگ (لباس مخصوص زندان) را دارد.»
اندرو پروکوب ادامه مطلبش در پایگاه اینترنتی وکس می نویسد: «برای من تمام اینها رد شدن از خطوطی جدید و ناپسند بود: ایجاد هنجار زشت تخریب در سیاست آمریکایی. احساساتی از این دست اغلب از ریشه های مردمی هر دو حزب می جوشد. در سال های گذشته نیز برخی از کارشناسان لیبرال و فعالان سیاسی جورج دبیلو بوش را جنایتکار جنگی خوانده و گفتند که سزاوار استیضاح است. اما این شیوه تخریب سیاستمداران در گردهمایی حزبی پدیده ای جدید و متفاوت است. این تازه ترین نشانه ای است مبنی بر اینکه در عصر ترامپ، دروازه بان های نخبه حزب جمهوری خواه از دست رفته اند. مردم عادی حامی حزب جمهوری خواه قویا معتقدند که هیلاری کلینتون سیاستمداری شرور، دروغگو و جنایتکار است که باید به زنجیر کشیده شود و حالا با رهبری فردی چون دونالد ترامپ، مردی که هیچ شرمی ندارد و حاضر است به هر کسی که در مسیر او قرار می گیرد توهین کند، دیدن چنین موضع گیری رسمی ای در بزرگترین گردهمایی حزب جمهوری خواه چندان عجیب به نظر نمی رسد.»
* این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان و نهایتاً تصمیمسازان و تصمیمگیرانِ عزیز جمهوری اسلامی بازنشر یافته و الزاماً منعکسکنندهی مواضع و دیدگاههای این موسسه نیست.