Jahanpajooh Strategic Studies Institute

جهان پژوه


در پی انتخاب «ترزا می» در پست نخست‌وزیری انگلیس، و احتمال پیروزی «هیلاری کلینتون» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا همچنین نزدیکی سیاست‌های «آنگلا مرکل» با واشنگتن در ادامه مواضع این سه زن قدرتمند درباره افغانستان بررسی شده است.

ترزا می

«ترزا می» نخست‌وزیر جدید انگلیس که جانشین دیوید کامرون شده، تنها وزیر در انگلیس است که طولانی‌ترین دوره وزارت را در اختیار داشته است.

وی عضو حزب محافظه‌کار انگلیس است که براساس گزارش‌ها، موافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بوده و هست.

ترزا می از جمله افراد سیاسی است که از سال 2010 میلادی به عنوان وزیر کشور انگلیس فعالیت داشت و در زمان حضورش در پارلمان انگلیس از جنگ در عراق حمایت کرد و به پیشنهاد اعزام نیروی نظامی به افغانستان، لیبی، عراق و سوریه رأی مثبت داد.


می در زمانی که وزیر کشور انگلیس بود، موفق شد قانون منع بازگرداندن مترجمان افغانستانی همکار انگلیس در کشورشان را لغو کند و چندین مترجم افغانستانی پس از اینکه درخواست پناهندگی آنها توسط دادگاه تجدید نظر رد شد، برخلاف تهدیدات جانی، به کشورشان بازگردانده شد.

بازتاب این خبر در رسانه‌های انگلیسی، واکنش‌های تند مردم این کشور را نیز در پی داشت؛ به عنوان نمونه، یکی از مخاطبان روزنامه انگلیسی «دیلی میل» در لندن در واکنش به خبر لغو بازگرداندن مترجمان افغانستانی به کشورشان نوشت: "هر آشغالی در انگلیس مورد استقبال قرار می‌گیرد اما آنهایی که باید مورد استقبال قرار گیرند، استقبال نمی‌شوند."

«اُپن دموکراسی 50-50» موضع ترزا می در خصوص مسئله مهاجرت را به «رژیم بازدارندگی» تشبیه کرده است و میراث این رژیم را «مرگ‌های بی‌سابقه و گسترش بازداشت مهاجران بدون تعیین محدودیت زمانی»، «گسترش فقر در میان مهاجرین جدید»، «جدایی زنان باردار مهاجر از همسرانشان»، «آسیب به کودکان بر اثر جدایی آنها از والدینشان»، نژادپرستی و ... اعلام کرده است.

از دیگر اقدامات می در خصوص مهاجرت این بود که مهاجرت به انگلیس، خارج از اتحادیه اروپا متوقف شود.

تلاش فراوان و موضع سرسختانه او برای خارج کردن انگلیس از کنوانسیون حقوق بشر سازمان ملل نیز اقدامی دیگری برای جلوگیری از مهاجرتها به این کشور محسوب می‌شود.

آنگلا مرکل

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در سال 2005 میلادی در این پست انتخاب شد.

وی دبیرکل اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان است. که پنج سال متوالی (2011 تا 2015 میلادی) به عنوان قدرتمندترین زن جهان انتخاب شد.

درباره مرکل و در واقع سیاست کنونی حزبش گفته می‌شود که او گرایش سنتی آلمان به فرانسه که پایه تشکیل یک اتحادیه قوی اروپایی است را می‌شکند و مانند تونی بلر و مارگارت تاچر بیشتر گرایش به برقراری روابط نزدیک با آمریکا دارد.

موضع مرکل در خصوص افغانستان نیز به نظر می‌رسد که موضع نزدیک به آمریکا باشد.

در سال 2015 میلادی، مرکل نیروهای نظامی بیشتری در قالب نیروهای ناتو به افغانستان اعزام کرد.

در سال 2016 میلادی نیز زمانی که اوباما از کند کردن روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان خبر داد و گفت که تعداد کنونی نظامیان این کشور (9800) تا پایان سال 2016 و تعداد 5500 نیروی آمریکایی تا پایان 2017 میلادی در افغانستان باقی خواهند ماند، آلمان اولین کشور عضو ناتو بود که از این تصمیم استقبال کرد و از حفظ نیروهای آلمانی و تمدید مأموریت نظامی این کشور در افغانستان خبر داد.


در مورد موضع آنگلا مرکل در خصوص مهاجرت نیز باید گفت باوجود مهاجرت بسیار زیاد پناهندگان به اروپا به ویژه آلمان در سالهای اخیر، وی در دیدار با اشرف‌غنی رئیس‌جمهور افغانستان گفته بود که مهاجرین اقتصادی افغانستانی به کشورشان بازگردانده می‌شوند.

وی اعلام کرده بود که اگرچه بهبود وضعیت اقتصادی برای بسیاری از پناهجویان دلیل مهمی به شمار می‌رود اما این دلیلی برای گرفتن پناهندگی در آلمان محسوب نمی‌شود.

هیلاری کلینتون

«هیلاری کلینتون» نماینده حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور در سال 2016 میلادی است. وی شصت و هفتمین وزیر امور خارجه آمریکا از سال 2009 تا 2013 میلادی بود.

کلینتون همچنین از سال 2001 تا 2009 میلادی، به عنوان نماینده نیویورک در مجلس سنای آمریکا فعالیت کرد.

گزارش‌ها و تحلیل‌ها در مورد کلینتون نشان می‌دهد که وی نسبت به اوباما تمایل بیشتری به استفاده از نیروی نظامی در جنگ‌ها در دیگر کشورها مانند افغانستان، لیبی و عراق دارد تا جایی که باوجود مخالفت اوباما با جنگ عراق، کلینتون به ادامه این جنگ رأی داد.


زمانی که جو بایدن معاون رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد محدود کردن استراتژی مبارزه با تروریسم با تمرکز بر هدف قرار دادن پناهگاه‌های گروه القاعده و «ریچارد هولبروک» نماینده ویژه کلینتون در امور افغانستان و پاکستان، پیشنهاد افزایش تعداد نیروهای غیرنظامی در افغانستان را دادند، کلینتون با مخالفت با این مقامات، از پیشنهاد ژنرال‌های آمریکایی مبنی بر افزایش نیروهای نظامی در افغانستان حمایت کرد.

اگرچه وزیر امور خارجه سابق آمریکا همیشه از اظهارات هولبروک مبنی بر استفاده از دیپلماسی در افغانستان استقبال کرده اما معتقد است تا نظامیان آمریکایی طالبان افغان را بر سر میز مذاکرات صلح نکشانند، دیپلماسی در افغانستان کارایی نخواهد داشت.

کلینتون در سال 2009 میلادی، از پیشنهاد «استنلی مک کریستال» فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در افغانستان، مبنی بر افزودن 40 هزار نظامی جدید به افغانستان حمایت کرد.

وی همچنین در اظهارات جنجالی از ایجاد، تجهیز و حمایت نیروهای شبه‌نظامی و القاعده برای مقابله با شوروی سابق در افغانستان پرده برداشت.

 

کلینتون یکی از حامیان برنامه اوباما مبنی بر کند کردن روند خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و حفظ 5500 نیروی این کشور در افغانستان بود.

سناتور سابق آمریکا در سال 2003 در برنامه رادیویی در خصوص مهاجرت به این کشور گفته بود که "ما باید اقداماتی انجام دهیم و همانطور که می‌دانید، من مخالف مهاجرت غیرقانونی هستم. ما باید از مرزهایمان محافظت کنیم و مردم آمریکا نیز باید استخدام پناهندگان غیرقانونی را متوقف کنند".


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی