معرفی همایش
در چارچوب آموزههای حوزه مطالعات علم و فناوری[1]، فناوریها سیستمها یا اشیاء فیزیکی و مادّی صرف نیستند، بلکه آنها در شرایط و چارچوبهای اجتماعی خاصی پدیدار شده و گسترش مییابند. از این رو، برای تجزیهوتحلیل ژرفاندیشانة فناوریها بایستی آنها را بهمثابه سیستمهایی اجتماعی-تکنیکی[2] نگریست که آمیزهای از مؤلفههای تکنیکی و اجتماعی را در بر میگیرد. در واقع میتوان ادعا نمود که شناخت و تبیین ماهیت یک فناوری، تنها از طریق تجزیهوتحلیل ابعاد تکنیکی آن امکانپذیر نیست و تأمل درباره ابعاد اجتماعی پیدایش و گسترش یک فناوری نیز حائز اهمیت است.
فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی نیز از این مهم مستثنی نیستند. این فناوریها و محصولات آنها در شرایط و موقعیتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و در یک کلام ترتیبهای اجتماعی[3] خاصی پدیدار شده و گسترش مییابند. به نظر میرسد تجزیهوتحلیل فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی بدون توجه به موقعیتهای اجتماعیِ پیدایش و گسترش آنها و تقلیل این فناوریها به مصنوعات مادّی و فیزیکی صرف، از قدرت تبیینکنندگی چندانی برخوردار نیست. این موضوع، ضرورت مطالعه میانرشتهای فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی را آشکار میسازد.
بر این اساس، چهارمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات به پشتوانة تجربة چند دهه فعالیت پژوهشگاه
در زمینة علوم و فناوری اطلاعات با رویکردی میانرشتهای و تأکید بر
«فناوری اطلاعات از چشمانداز سیستمهای اجتماعی-تکنیکی»، به منظور آشنایی و تبادل دیدگاهها، ایدهها و تجربههای صاحبنظران، محققان و مدیران فناوری اطلاعات بر پایة سه محور اصلی علمی- فناوری، سیاستی- مدیریتی و اجتماعی- فرهنگی برگزار میگردد.
برای اطلاعات بیشتر درمورد همایش و سایر تولیدات علمی به آدرس زیر مراجعه شود
http://itmanc.irandoc.ac.ir/fa/#