Jahanpajooh Strategic Studies Institute

جهان پژوه


مقدمه
نشست سالانه گروهک منافقین 19 و 20 تیر ماه 95 در پاریس برگزار شد. بعد از آنکه اتحادیه اروپا و آمریکا، نام گروهک منافقین را از لیست سیاه گروه های تروریستی حذف کردند، این بار عربستان به عنوان تکیه گاه گروهکی وارد عمل شد که ترور 17 هزار مسلمان ایرانی را در کارنامه خود دارد. بعد از تلاش های گسترده جبهه عبری-عربی-غربی علیه ایران در ماه های گذشته، گروهک منافقین به عنوان گروهکی تروریستی و از مخالفین نظام جمهوری اسلامی ایران، با کمک عربستان به این محور پیوست. در این یادداشت تلاش می شود اهمیت این نشست، نقش رسانه ها در تطهیر این گروه و اهداف احتمالی عربستان در حمایت از این گروهک تروریستی تبیین شود.

1. تفاوت نشست سال جاری با نشست های سال های گذشته این گروهک

• حمایت علنی عربستان از گروهک منافقین بعد از شکست های پی در پی تروریست های تحت حمایت عربستان در خاک سوریه و نقش پر اهمیت نیروهای ایرانی در این شکست ها

• توجه ویژه عربستان به منافقین و حمایت های مالی و رسانه ای ویژه از این گروهک و پخش زنده مراسم از شبکه های العربیه و اسکای نیوز عربی

• حضور ترکی الفیصل رئیس سابق استخبارات عربستان

• حضور پررنگ هیأت های عربی (مصر، بحرین، عربستان، مغرب، کویت، امارات، تونس، اردن و الجزایر)

• حضور رئیس پیشن حزب کار هلند و وزیر خارجه سابق ایتالیا و دستیار ویژه بیل کلینتون (رئیس جمهور اسبق آمریکا) در امور امنیت ملی

• حضور 15 مقام سیاسی و نظامی سابق آمریکایی در این نشست


• اعلام مرگ مسعود رجوی از سوی ترکی الفیصل برای اولین بار به طور علنی و تبدیل شدن مریم رجوی به رهبر گروهک ترویستی منافقین


نکته: باید توجه داشت که حمایت های سعودی، آمریکا و ..... از این گروهک تروریستی، در حالی به طور علنی مطرح و رسانه ای می شود که بعد از توافق هسته ای ائتلاف عبری-عربی-غربی در راستای افزایش فشار بر ایران مصمم شده و کینه توزی های این ائتلاف چند برابر شده است.

2. تلاش رسانه های غربی و عربی در جهت تطهیر رسانه ای و دموکراتیک نشان دادن اسلامی که مد نظر منافقین است

فردای برگزاری نشست، سر دیوید آمس (Sir David Amess) در مجله فوربس مقاله ای نوشت. در این مقاله آمده است: "ما با اطمینان می دانیم که ایران چه نباید باشد، و آن یک جنگ دیگر مانند عراق است. روشی نظامی با هدف اِعمال دموکراسی از بیرون، همراه با تصرف بلند مدت نظامی ایده خیلی بدی است. خوشبختانه روش های متعددی وجود دارد و از میان آنها می توان افزایش قدرت مردم ایران! برای باز کردن آغوش به سمت سیستم دموکراتیکی که از قبل می دانیم که آنها حمایت می کنند!"
این نماینده مجلس عوام بریتانیا در راستای تطهیر گروه تروریستی منافقین می نویسد: گروهک مجاهدین خلق ایران، بزرگترین اپوزیسیون سازماندهی شده ایران علیه حکومت این کشور است. ریاست آن با مریم رجوی است که با شعار ایران آزاد و دموکراتیک به پیش آمده و خواستار جدایی حکومت از دین، اسلامی مترقی و میانه رو، روابط دوستانه با همسایه ها و جامعه بین المللی و پذیرش نرم های بین المللی (ممنوعیت اعدام) است.
همان طور که مشاهده شد، مجله فوربس اقدام به تطهیر گروهکی کرده که جنایات آن در داخل خاک ایران، کمتر از جنایات تکفیری های صهیونیستی نیست و احتمالا این آغازی خواهد بود برای تطهیر رسانه ای این گروهک تروریستی توسط جبهه غربی-عربی-عبری.

3. اهداف احتمالی عربستان در حمایت از گروهک تروریستی منافقین

با ورود رابطه ایران و عربستان سعودی به مرحله بحران، با حمایت و هدایت محور عبری-غربی، اقدامات و کینه توزی های سعودی ها علیه ایران افزایش یافت. جنگ نیابتی در یمن، جنگ دیپلماتیک با ایران با تحریک برخی کشورهای عربی به کاهش یا قطع روابط با تهران، تضعیف متحدین منطقه ای ایران و ..... از این دست دشمنی ها است. بعد از شکست های پی در پی گروه های تروریستی در سوریه که تحت حمایت عربستان هستند، تلاش سعودی ها برای ضربه زدن به ایران افزایش یافته است. حال باید بررسی کرد که اهداف و عواقب حمایت عربستان سعودی از گروهی تروریستی و معاند جمهوری اسلامی ایران چیست؟ برخی از این اهداف در ادامه ارائه شده است:

• استفاده از این سازمان مزدور برای ایجاد ناامنی در داخل خاک ایران

• تلاش این گروهک برای دمیدن بر آتش اختلاف های قومیتی داخل خاک ایران

• حمایت از ادامه روند جاسوسی این گروهک در داخل خاک ایران و همکاری با استخبارات عربستان و انتقال اطلاعات به موساد

• احیای نقش آفرینی این گروهک در ایجاد بحران علیه ایران (مثلا علیه برنامه موشکی ایران) همانند بحرانی که قبلا علیه برنامه هسته ای ایران ایجاد کردند

• بازتعریف نقش قدیم این گروهک در کسوت یکی نیروی تخریبی و تروریستی در صورت ایجاد فضای ناامن در داخل خاک ایران

• با توجه به نزدیک شدن به تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد 96 و احتمال ایجاد فضای دو قطبی و شور انتخاباتی در کشور و منبسط شدن فضای امنیتی، طبیعتا آل سعود با استفاده از منافقین تلاش خواهد کرد از این برهه زمانی بهره برداری کند.


• تعیین این گروهک به عنوان پیمانکار پروژه ایجاد گروهی مانند داعش یا ارتش آزاد سوریه در خاک ایران و اقدام علیه حاکمیت

• تعیین پایگاه های منطقه ای متعدد برای منافقین و صدور اجازه عضوگیری از میان مردم کشورهای منطقه


4. سخن پایانی

سرنوشت بحران سوریه و عراق تاثیر مستقیم بر امنیت ایران دارد و در صورت شکست در آن حوزه، ناامنی ها به کشورهای همسایه تزریق خواهد شد که البته ثبات ایران هم ممکن است قربانی این جریان شود. تجمیع نیروهای مزدور عربستان و هم افزایی آنها علیه ایران در آینده به طور محسوسی بیش از پیش خواهد شد. می توان حمایت های علنی عربستان از تروریست ها را در مجامع بین المللی تحت پیگرد قانونی قرار داد. دستگا ههای اطلاعاتی و امنیتی باید با هشیاری بیشتری، تغییر تاکتیکی و جنگ نیمه سخت سعودی علیه ایران را زیر نظر داشته باشند.


* این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان و نهایتاً تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرانِ عزیز جمهوری اسلامی بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های این موسسه نیست.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی