پس از گذشت شش سال از قطع روابط دیپلماتیک ترکیه ورژیم صهیونیستی، مقام های دو کشور پس از چند دور مذاکرات محرمانه در مورد از سرگیری روابط دیپلماتیک در رم به توافق رسیدند. تنش در روابط آنکارا / تل آویو پس از آن به وجود آمد که کماندوهای رژیم صهیونیستی در سال 2010 با حمله به کشتی ماوی مرمره که حامل کمک های مردمی به نوار غزه برای شکستن محاصره این منطقه بود 9 فعال ترکیه ای را کشتند.
ترکیه پس از عملیات کماندوهای اسراییلی علیه کشتی حامل کمک های انساندوستانه به نوار غزه، روابط دیپلماتیک خود را با اسراییل قطع و برای از سرگیری روابط سه شرط عذرخواهی تل آویو، پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان ولغو محاصره زمینی ودریایی و بازشدن گذرگاههای نوار غزه را خواستار شد.
اما اکنون با گذشت شش سال از این واقعه، بدون اینکه رژیم صهیونیستی به محاصره ظالمانه نوار غزه که از سال 2007 با پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین شروع شد پایان دهد، آنکارا با عقب نشینی از درخواست خود تن به از سرگیری روابط با رژیم صهیونیستی داد.
هر چند تحلیلگران درمورد چرایی عقب نشینی ترکیه وتلاش برای نزدیکی به اسراییل و سپس روسیه، به شکست طرح های منطقه ای دولت اردوغان، و ورود ترکیه به بحران های امنیتی ، سیاسی واقتصادی و تهدید نیروهای گریز از مرکز اشاره کرده اند اما واکاوی فضای تبلیغاتی رسانه های رژیم صهیونیستی حکایت از آن دارد که صهیونیست ها در حال پهن کردن دام دیگری برای اردوغان هستند که وی را در طرح های تل آویو علیه محور مقاومت همراه سازند.
رژیم صهیونیستی که بازنده اصلی شکست طرح براندازی دولت بشار اسد در سوریه و تلاش برای تضعیف محور مقاومت است و اکنون از باز شدن جبهه دیگری در جولان در هراس است سعی می کند با تعریف منافع مشترک با ترکیه در خصوص بحران سوریه، در روابط آنکارا با تهران- حزب الله تنش ایجاد کند.
بر این مبنا رسانه های این رژیم همسو با مقام های اسراییلی در حال طرح سناریویی هستند که براساسی آن وانمود می شود آنکارا / تل آویو در قبال افزایش نفوذ ایران در منطقه و به ویژه سوریه نگرانی مشترک دارند و حال می توانند در این زمینه همکاری امنیتی داشته باشند.
تلویزیون رژیم صهیونیستی در این مسیر یکی از نکات مهم در ازسرگیری روابط با ترکیه را فرصتی برای همکاری امنیتی برای جلوگیری از تسلط ایران بر سوریه از طریق حزب الله تعریف می کند.
کانال دو تلویزیون اسرائیل در گزارشی ادعا کرد توافق از سرگیری روابط با ترکیه در بر دارنده هماهنگی کامل دو طرف در سوریه و یکی از اهداف آن «جلوگیری از تسلط ایران بر این کشور (سوریه) با کمک حزب الله» است.
این اقدام رسانه های صهیونیستی به موازت ادعای بسیاری از مقام های اسراییلی از جمله بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم است که برخی از ابعاد راهبردی این توافق و جایگاه آن را در مقابله با محور مقاومت در سوریه و منطقه تشریح کردند.
پایگاه اینترنتی شبکه بی بی سی نیز هم سو با رسانه های صهیونیستی برای پهن کردن دام دیگری برای دولت اردوغان، در گزارشی با پرداختن به دلایل اقدام ترکیه در بهبود روابط با اسرائیل، توصیفی تحریفی از واقعیت های منطقه ارائه کرد و نوشت اسرائیل و ترکیه، از بلندپروازی های ایران در منطقه بیم دارند، و این در حالی است که بحران سوریه تنها موجب پررنگ تر شدن نقش تهران در منطقه شده است. بنابراین از سرگیری گفتگوهای تل آویو و آنکارا کاملاً منطقی به نظر می رسد.
نکته اینجاست که بنگاه خبر پراکنی انگلیس با غیر واقعی دانستن سیاست به صفر رساندن تنش با همسایگان که رشد سریع و رونق اقتصادی را برای ترکیه به همراه داشت، ادعا کرد: با توجه به اوضاع ناآرام خاورمیانه، چنین سیاستی بسیار خوب، اما غیرممکن و غیرواقعی به نظر می رسید.
این فضاسازی ها در حالی است که اردوغان با درک اشتباهات گذشته و تهدیدهای ناشی از تلاش امریکا برای تحریک نیروهای گریز از مرکز کردی که یکپارچگی ترکیه را نیز با تهدید روبرو خواهد کرد، به عذرخواهی از روسیه روی آورده است.
اما معلوم نیست نزدیکی به رژیم صهیونیستی که طرح های تجزیه طلبانه را در منطقه از طریق تحریک نیروهای گریز از مرکز دنبال می کند و اکنون از سناریوی های جدید پرده برداری می کند چه منفعتی برای دولت اردوغان در پی خواهد داشت؟
در حال حاضر به نظر می رسد دولت ترکیه که تاکنون سیاست خود را متمرکز به سوریه کرده بود، سرگرم تنظیم دوباره رویکرد خود و تاکید بیشتر بر مهار بلندپروازی های سیاسی کردهاست اما قطعا این رویکرد
با دوستی صهیونیست ها که رویای تجزیه کشورهای منطقه از جمله ترکیه را از طریق قومیت گرایی در سر می پرورانند محقق نخواهد شد و ممکن است نتیجه دام صهیونیست ها، مجبور شدن اردوغان به چند عذرخواهی دیگر از کشورهای همسایه شود.