Jahanpajooh Strategic Studies Institute

جهان پژوه


نتیجه رفراندوم و خروج بریتانیا شوک بزرگی برای همگان بود. در فرانسه این خبر با واکنش های متفاوتی همراه بود. برخی از مقامات فرانسوی از این تصمیم بریتانیا ناراحت شدند و عکس‌العملی مناسب، تلاش بیشتر و کسب رضایت مردم را ضروری دانستند. به عنوان مثال وزیر امور خارجه، ژان مارک آیرولت[1] اعلام کرد: «اروپا ادامه میدهد اما می‌بایستی دست به اقدام زند و اطمینان مردم را دوباره بدست آورد. این ضروری است.»
هارلم دزیر[2]، دبیر دولت درامور اروپا نیز کلماتی مشابه را به کار برد: «غم انگیز برای بریتانیا. اروپا باید خود را جمع کند و پیشرفت کند. فرانسه باید بازسازی پروژه ای اروپایی و بلند مدت با مردم را آغاز کند.»
دبیر اول حزب سوسیالیست، ژان کریستوف کامبادلی[3] افزود: «اکنون که بریتانیای کبیر از اروپا خارج شده است، زمان آن فرا رسیده که اروپا از خواب بیدار شده و سریع دست به کار شود.» او همچنین از جانب خود رئیس نمایندگان سوسیالیست برونو لورو را به فعالیت در این راستا تشویق کرد.
آلن ژوپه[4]، شهردار بوردو و نامزداصلی حزب راست نیز ضمن اشاره به به چالش‌های پیش روی بریتانیا و تلاش بیشتر اروپا، اظهار داشت: «خروج بریتانیا از اتحادیه شوکی تاریخی برای بریتانیای کبیر است، مردم در ارجعیت هستند و بریتانیا تصمیم اش را گرفت، اما هم‌اکنون باید چالش‌های پیش رو را از سر راه بردارد. برای ما نیز شوکی تاریخی است و بزرگترین اشتباه بیان این موضوع است که با 27 کشور نیز همانند قبل پیش خواهیم رفت... باید فصلی جدید از تاریخ اروپا نوشت.»
برخی دیگر خواستار تحولاتی در اتحادیه شدند. نیکولا سارکوزی[5]، درسخنرانی تلویزیونی این انتخاب را «نشان ازمخالفت شدید» مردم دانست. او خواستار تشکیل جلسه‌ی رؤسای دولت و حکومت‌های اروپایی با هدف پیش‌نویس پیمانی جدید شد. او پنج مسئله را پیشنهاد کرد: «ویزای شنگن 2، تشکیل دولت اقتصاد اروپایی، اعمال شدید اصل متمم، تثبیت صلاحیت کمیسیون اروپا و متوقف‌کردن روند گسترش.»
در برنامه فرانس انفو، بنیانگذار حزب چپ، ژان لوک ملشون[6] نیز اروپا را مرده و کشته شده به دلیل دروغ‌های پی در پی، سیاست‌های متزلزل و قانون الخمری دانست و شرط باقی ماندن در اتحادیه را تغییر در آن دانست.
این در حالی است که بسیاری از اعضای جبهه‌ملی واکنشی کاملا متفاوت نشان دادند و از خروج بریتانیا از اتحادیه خرسند شدند. تا جایی که فلوریان فیلیپو[7]، معاون حزب، پا پیش گذاشت و اظهار کرد: «مردم همیشه پیروز میدان هستند. آفرین! بریتانیا». ژان پیر شونمان[8]، سلطنت‌طلب و وزیر دفاع سابق نیز این اقدام بریتانیا را تشویق کرد: «تصمیم با جرات مردم بریتانیا، شانس شروعی جدید را برای اروپا به وجود آورده است: دموکراسی و ملت‌ها». مارین لوپن نیز پیروزی آزادی بریتانیا را تبریک گفت.

(لوفیگارو، 24 ژوئن 2016)

[1] Jean-Marc Ayrault

[2] Harlem Désir

[3] Jean-Christophe Cambadélis

[4] Alain Juppé

[5] Nicolas Sarkozy

[6] Jean-Luc Mélenchon

[7] Florian Philippot

[8] Jean-Pierre Chevènement


• این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان و نهایتاً تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرانِ عزیز جمهوری اسلامی بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های  این موسسه  نیست.


نظرات  (۱)

Howdy! Would you mind if I share your blog with my myspace gr2o1?Thereup7;s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی