Jahanpajooh Strategic Studies Institute

جهان پژوه



شورای وزیران عربستان سعودی چشم انداز پادشاهی عربستان سعودی در سال 2030 را تصویب کرد؛ طرحی که شورای امور اقتصادی و توسعه، آن را ترسیم کرد و بر اساس این طرح بهای فروش نفت 30 دلار برای هر بشکه درنظر گرفته شده است. در این طرح آینده پادشاهی عربستان سعودی از نظر توسعه و اقتصاد و مسائل اجتماعی تا سال 2030 ترسیم شده است، تا این کشور کمترین تکیه را به نفت داشته باشد.
به همین منظور شاهزاده محمد بن سلمان جانشین ولیعهد پادشاهی عربستان سعودی با برگزاری کنفرانسی مطبوعاتی در شهر ریاض، بخش های مهم این طرح را بازگو کرد، و در این باره گفت: "برای من مایه خرسندی و مباهات است، تا چشم انداز کنونی ما برای آینده را تقدیمتان کنم، طرحی که قصد داریم از امروز فعالیت در آن را آغاز کنیم تا با کمک آن به فردا برسیم، طرحی که بیانگر آرزوها و خواسته همگی ماست و نشانگر توانایی کشور ماست".
شاهزاده محمد بن سلمان در این کنفرانس ضمن تاکید بر این مساله که "پادشاهی عربستان سعودی پیش بینی نمی کند، بهای هر بشکه نفت بار دیگر از 30 دلار کمتر شود، به این دلیل که درخواست های جهانی برای خرید نفت خام بهبود یافته است"، افزود: البته ما می توانیم این چشم انداز را حتی اگر بهای نفت به زیر 30 دلار یا حتی کمتر از آن هم برسد، محقق سازیم، اما عقیده ما بر این است که نزدیک به محال است که بهای جهانی نفت خام با وجود درخواستهای جهانی به زیر 30 دلار برسد.
وی گفت: این برنامه می تواند با بهای نفت به هر میزان که باشد تعامل داشته باشد، خواه اگر قیمت ها به 30 دلار یا 28 دلار و یا حتی 70 دلار هم برای هر بشکه برسد، این طرح به کار خود ادامه می دهد. اما این طرح بر اساس بهای 30 دلار برای هر بشکه برنامه ریزی و تدوین شده است.

نکات اصلی برنامه "چشم انداز پادشاهی عربستان سعودی درسال 2030"


در ذیل مهمترین نکات مذکور در "چشم‌انداز پادشاهی عربستان سعودی در سال 2030" که در برگیرنده اصلاحات اقتصادی با هدف کاهش اتکای این کشور به عایدات فروش نفت است، آمده است:

- طرح ارائه کمتر از 5 درصد از سهام شرکت عظیم و ملی نفت  "آرامکو" برای عرضه و فروش عمومی سهام آن در بازار محلی که بر اساس گفته شاهزاده محمد بن سلمان، "بزرگترین پذیره نویسی سهام در تاریخ کره زمین خواهد بود" و ارزش شرکت بین 2 تریلیون دلار تا 2 و نیم تریلیون دلار برآورد شده است.

- تبدیل صندوق سرمایه گذاری های عمومی به صندوق مستقل با دارایی هایی به ارزش تقریبی 2 تریلیون دلار، و به این صورت این صندوق یکی از عظیم ترین صندوق های مستقل جهانی خواهد بود.

- افزایش عایدات نفتی به میزان 6 برابر، از 43 میلیارد و 500 میلیون دلار در سال به 267 میلیارد دلار، آن هم از طریق حذف بسیاری از حمایت های دولتی از تولیدات انرژی و غیره، و انجام یک سری اقدامات اجرایی به گونه ای که تکیه اساسی دولت بر عایدات حاصل از فروش نفت به شکل فزاینده ای کاشته خواهد شد. این مسئله می‌تواند از تاثیرات ناشی از کاهش بهای جهانی آن بر دارایی‌های عمومی کشور بکاهد، چرا که جانشین ولیعهد کشور پادشاهی عربستان سعودی تاکید کرده است که پادشاهی عربستان سعودی در سال 2020، می تواند بدون اتکا به نفت به حیات خود ادامه دهد.

- افزایش شمار اشخاصی که هر ساله در مناسک عمره شرکت دارند، و شمار آنها از 8 میلیون عمره گذار کنونی، به رقم 30 میلیون عمره گذار درسال 2030 خواهد رسید. این امر از طریق سرمایه

گذاری و استفاده از مشوق ها برای پیشرفته سازی و توسعه زیربنایی به عنوان مثال تاسیس فرودگاه جدید جده و احداث فرودگاهی در طائف وهمچنین توسعه تاسیسات زیربنایی در مکه و سرمایه گذاری و خرید اراضی اطراف و پیرامون حرم مکی صورت می گیرد. 

-  بهبود جایگاه کشور پادشاهی عربستان سعودی و جای گرفتن این کشور در ردیف 15 کشور اقتصادی برتر جهان، حال این که اکنون عربستان سعودی در جایگاه 20 قرار گرفته است.

- افزایش سهم مشارکت بخش خصوصی در تولید داخلی از 3.8 درصد کنونی به 5.7 درصد.

- افزایش سهم صادرات غیرنفتی از 16 درصد از میزان تولید داخلی فعلی به 50 درصد از تولید.

- افزایش حجم مشارکت زنان در بازار کار و اشتغال از 22 درصد به 30 درصد و کاهش میزان بیکاری از 11.6 درصد فعلی به تنها 7 درصد.

- آغاز فعالیت صنعت نظامی سعودی از طریق تاسیس شرکت هولدینگ صنعت نظامی که به صورت صد درصد در مالکیت دولت خواهد بود، و پس از آن سهام آن به بازار عربستان عرضه خواهد شد.

- تلاش برای مبارزه با فساد.

- اجرای سیستم "کارت سبز" آن هم ظرف مدت 5 سال، به منظور بهبود فضای سرمایه گذاری.


مشروح چشم انداز پادشاهی عربستان سعودی در سال2030

کارشناسان خارجی درباره موفقیت این طرح اما و اگرهای زیادی داشته‌اند. صرفنظر از اینکه نتیجه آن چه خواهد شد، متن کامل "چشم انداز 2030 عربستان" برای اطلاع پژوهشگران، در ادامه آمده است:

مقدمه:

خداوند به ما در پادشاهی عربستان سعودی لطف ارزانی داشته، چرا که زمینه‌هایی را در جغرافیا و تمدن و مسائل اجتماعی و جمعیتی و اقتصادی گوناگونی فراهم نموده است. این عوامل باعث شده است، تا بتوانیم در بین کشورهای راهبر در سطح جهانی مطرح باشیم.
چشم انداز هر نظامی برای آینده خود، از نقاط قوت آن نظام نشات می گیرد، به همین دلیل با استفاده از این نگرش و در پیش گرفتن آن چشم انداز پادشاهی عربستان سعودی برای سال (1452هـ ـ 2030م)، را پایه ریزی کردیم.
جایگاه ما در جهان اسلام می تواند ما را در تحقق نقش راهبری خود به عنوان عمق و ستون استوار دو امت عربی و اسلامی رهنمون سازد. همچنین توان سرمایه‌گذاری ما می‌تواند به مثابه کلید و موتور محرکی باشد، برای تنوع بخشیدن به اقتصاد کشور، و موجبات دوام آن را سبب گردد. کما این که موقعیت راهبردی ما نیز می تواند، ما را به عنوان محوری برای ارتباط بین سه قاره تبدیل نماید. 
چشم انداز ما بر سه محور اساسی تکیه دارد، که این محورها عبارتند از؛ جامعه ای پویا، اقتصادی شکوفا و میهنی امیدوار. این سه محور یکدیکر را کامل می سازنند، و با هماهنگی هم در جهت تحقق اهداف ما و بهتر کردن استفاده از این چشم انداز استوارتر می سازد.
چشم انداز ما از جامعه آغاز می شود، و به همین جامعه نیز منتهی می گردد. محور نخست به مثابه اساس تحقق این چشم انداز است، و باعث می شود پایگاه محکمی برای شکوفایی اقتصادی ما محقق شود. توجه به این محور از آن جا ناشی می شود، که ما به اهمیت سازندگی و ایجاد جامعه پویا ایمان داریم؛ جامعه ای که در آن افراد بر اساس اصول و ارزش های اسلامی و در پیش گرفتن میانه روی و اعتدال در آن زندگی می کنند. افرادی که به هویت خود می بالند، و به میراث کهن خود افتخار می کنند، و به محیط مثبتی که در آن زیست می کنند، کشش نشان می دهند؛ جامعه ای که در آن تمام عناصر عالی برای زندگی شهروندان و ساکنان کشور در آن فراهم شده است، و بنیان مستحکم خانواده تکیه‌گاه نیرومندی برای آنان است، و در این بین دو سازمان حمایت بهداشتی و اجتماعی در دسترس باشد.
در خصوص محور دوم که اقتصادی شکوفاست، توجه خود را به فراهم ساختن فرصت ها برای همگان مترکز ساخته ایم، آن هم از طریق ایجاد و تاسیس دستگاه آموزشی مرتبط به نیاز بازار کار. باید فرصت ها را برای همه توسعه ببخشیم. از کارآفرینان و کارگاههای کوچک تا شرکتهای بزرگ همه باید فراهم شود.
ما به پیشرفته‌سازی ابرازهای سرمایه‌گذاری خود ایمان داریم، تا از این طریق امکانات بخش های اقتصادی نوید بخش به حرکت در آیند، و اقتصادی متنوع شکل گیرد، و از این میان فرصت های شغلی برای شهروندان فراهم گردد.
به دلیل ایمانی که به نقش رقابت در بالابردن کیفیت خدمات و توسعه اقتصادی داریم، تلاش های خود را به تخصصی کردن خدمات دولتی و شرایط محیط کار متمرکز می نماییم، تا از این طریق بهترین شایستگی های جهانی و سرمایه‌گذاری‌های با کیفیت را به سمت خود جلب کنیم، تا از این طریق به جایگاه راهبردی منحصر به فرد خود دست یابیم.
از آنجا که فعال بودن و مسئولیت پذیری دو مفهوم اساسی به شمار می آیند، از این رو تلاش می کنیم با مدنظر قرار دادن آنها در تمام سطوح خود را به میهنی امیدوار به تولید و دست آوردهای ناشی از آن تبدیل کنیم.
از این رو در خصوص محور سوم چشم انداز، ما توجه خود به بخش عمومی متمرکز می کنیم، و نشانه های دولت تاثیر گذار را از طریق توسعه بهره وری، شفافیت و پاسخگویی و تشویق فرهنگ عملکرد با هدف بالابردن سطح منابع و توان انسان ترسیم می کنیم. به این صورت محیط و بستر لازم را برای شهروندان و بخش کسب و کار و همچنین بخش غیر انتفاعی جامعه به منظور قبول مسئولیت های خود و به دست گرفتن زمام امور بمنظور مقابله با چالش ها و استفاده از فرصت ها مهیا می‌سازیم.
برای هر محور از محورهای سه گانه این چشم انداز، ما یک سری تعهدات و اهداف را مدنظر قرار داده ایم، که به مثابه نمونه ای از آن چیزی هستند که قرار است برای تحقق آن تلاش کنیم. این تعهدات برای رسیدن به اهداف مدنظر با اعداد و ارقام تعیین می شوند.
همچنین قرار است این چشم انداز به مثابه مرجع و اساس کار ما در زمان تصمیم گیری باشد، تا از این طریق مطمئن شویم، آیا این پروژه های آتی با هر آنچه که در محورهای این چشم انداز آمده متناسب است یا خیر؟ و از این طریق به صورت جدی تری مفاد چشم انداز اجرایی شوند.
تلاش کردیم تا مکانیزم فعالیت و گام های بعدی را توشیح دهیم. از این رو فهرستی از برخی برنامه های اجرایی که فعالیت و کار بر روی آن در شورای امور اقتصادی و توسعه آغاز شده، و همچنین برنامه های دیگری که به مثابه نمونه هایی از برنامه هایی هستند که قرار است به زودی به منظور تحقق اهداف و تعهدات ما کار بر روی آنها آغاز شود، ارائه کردیم.
تداوم موفقیت ما در این چشم انداز، تنها با ادامه یافتن عناصر جلب این موفقیت محقق خواهد شد، و این آن چیزی است که ما امیدواریم، برنامه و چشم اندازمان بتواند از طریق پیگیری عوامل قدرتمان محقق نماید و نتیجه این باشد که با سرمایه گذاری بیشتر بر این عناصر به فضل خداوند بتوانیم آن را ادامه دهیم. 

1.1.2 بهره برداری از توانایی ها و امکانات خود بمنظور خدمت رسانی به میهمانان پروردگار رحمان

پادشاهی عربستان سعودی موفق شده است تا در جهان به جایگاه ارزشمندی دست یابد. این کشور توانسته است به لقب ضیافت کریمانه و حسن میزبانی دست یابد. از این رو توانسته است، جایگاهی ارزنده و ویژه ای را در دل میهمانان پروردگار رحمان و در دل مسلمانان در هر کجا کسب کند، و خداوند شرف و افتخار خدمت به حرمین شریفین و حجاج بیت الله الحرام و عمره گذاران و زائران را به ما عطا فرموده است.
درهمین راستا، اخیرا اقدام به اجرای بخش سوم توسعه حرمین شریفین نموده ایم، و فرودگاه های خود را پیشرفته ساخته ایم، تا بتوانیم حجم بیشتری از مسافران را پذیرا باشیم. همچنین به این منظور پروژه احداث متروی مکه مکرمه را آغاز کردیم. این پروژه در تکمیل پروژه قطار المشاعر المقدسه و قطار الحرمین است.
مضاف بر این، اقدام به توانمند سازی سامانه شبکه حمل ونقل کردیم تا به این منظور امر انتقال به حرمین شریفین و المشاعر المقدسه را تسهیل بخشیم، و از این طریق میهمانان بتوانند فریضه حج و عمره را راحت تر برگزار کنند، و زیارت با این امکانات به صورت بسیار سهل و آسان صورت گیرد. از این رو به فضل پروردگار شمار عمره گذاران از خارج از پادشاهی عربستان سعودی (3) برابر در طول یک دهه گذشته شد، تا این که به شمار (8) میلیون عمره گذار رسید.
ما از هیچ کوششی برای انجام تمام تلاش خود بمنظور فراهم کردن اسباب و امکانات برای رفع نیاز میهمانان الرحمان و تحقق برنامه های خود فروگذار نمی کنیم. البته در عین حال ایمان داریم که باید تلاش های خود را دوچندان سازیم، تا همواره نماد ضیافت کریمانه وحسن میزبانی باقی بمانیم. از این رو برای آسایش سفر دینی این عزیزان و تجربه فرهنگی آنها اقدام به تاسیس موزه ها و فراهم کردن موقعیت های توریستی و تاریخی و فرهنگی و هماهنگ کردن بازدید از این مراکز را جزو برنامه های آتی خود قرار داده ایم.

1.1.3 هویت ملی خود را گرامی می‌داریم

ما به میراث فرهنگی و تاریخی و سعودی و عربی و اسلامی خود افتخار می کنیم. از این رو اهمیت محافظت از آن را درک می کنیم، چرا که محافظت از آن باعث تقویت وحدت ملی ما می شود، و ارزش های اصیل عربی و اسلامی را در ما ریشه دار می سازد. سرزمین ما در گذر تاریخ با تمدن کهنش و مسیرهای تجاری و بازرگانی آن شناخته شده است؛ مسیرهایی که تمدن های جهان را به یکدیگر مرتبط کرد. این ویژگی به سرمین ما تنوع و عمق فرهنگی منحصر به فردی بخشیده است.
برماست که از این هویت ملی خود محافظت نماییم، و آن را برجسته سازیم، و جهانیان را با آن آشنا کنیم. باید این هویت را به نسل های آتی خود منتقل کنیم، آن هم از طریق ریشه دار کردن اصول و ارزش های ملی، و توجه به توسعه اجتماعی و زبان عربی، و برپایی موزه ها و فعالیت ها و ترتیب دادن فعالیت هایی که موجب تقویت این بخش از هویت ما گردد.
همچنین ما سعی می کنیم به فعالیت های خود در جهت احیای مراکز میراث ملی و عربی و اسلامی و ارزش ها ادامه دهیم، و آنها را به ثبت جهانی برسانیم. باید امکانات لازم را فراهم کنیم تا همگان بتوانند به سادگی به این مراکز دسترسی پیدا کنند، و از این طریق این مراکز به دلیل و گواهی زنده بر میراث کهن ما تبدیل شوند، و نقش فعال ما و موقعیت برجسته ما را بر روی نقشه تمدن انسانی گواه باشند.
انجام وظیفه – که این افتخار را پروردگار به ما عنایت داشته _ در خدمت به میهمانان الرحمان است، و به ما آموخت که باید حرمین شریفین را توسعه ببخشیم. همین امر باعث شده است، تا شمار عمره گذاران در طول یک دهه گذشته به سه برابر افزایش یابد، و اکنون شمار آنان در سال 2015 به 8 میلیون عمره گذار از خارج از پادشاهی عربستان سعودی رسیده است. همچنین تصمیم بر آن شده است تا توان گنجایشی سازمان ارائه دهنده خدمات به عمره گذاران ( از حمل و نقل گرفته تا اقامت و غیره ) ارتقاء یافته و کیفیتش بهتر شود. تصمیم داریم تا سال 2020 امکاناتی فراهم شود، تا شمار عمره گذاران در سال به 15 میلیون مسلمان برای ادای عمره برسد. البته در عین حال تاکید داریم این رقم باید در حالی به این تعداد برسد که همگان از نوع خدمات رسانی به خود در سطح عالی رضایت داشته باشند.
برای تحقق این مهم سعی داریم روند درخواست ویزا و تدابیر مرتبط با آن را تسهیل کنیم، یعنی صدور ویزا ساده تر شود، و بهتر به دست افراد برسد. همچنین خدمات مربوط به سفرهای عمره گذران به صورت الکترونیکی انجام گیرد. آسایش این سفر دینی و تجربه فرهنگی را لمس کنند.
قرار است هر دو بخش عمومی و خصوصی در این امر نقش بزرگی را برای بهبود خدمات ارائه شده برای عمره گذاران ارائه دهند که شامل اقامت و ضیافت و توسعه حجم خدمات فراهم شده به آنان و خانواده ها را در بر می گیرد، تا در مدت اقامت خود سفری خوش را تجربه کنند. مقرر شده است، اطلاعات فراگیر و کاملی از طریق ابزارهای هوشمند به منظور فراهم کردن آسایش مورد نیاز آنان و تسهیل به دست آوردن اطلاعات مورد نیازشان صورت گیرد.

از تهدات ما .. بزرگ ترین موزه اسلامی در جهان
همواره به میراث تاریخی خود افتخار کرده و کماکان نیز افتخار می کنیم، چرا که خاتم پیامبران و فرستادگان صلی الله علیه و{آله}وسلم، از مکه مکرمه مبعوث شدند. از آن جا بود که رسالت ایشان برای تمام جهان آغاز شد. نخستین جامعه اسلامی که تاریخ به خود شناخته در شهر مدینه منوره تاسیس شد.
از این رو است که می خواهیم بزرگ ترین موزه اسلامی را بر اساس برترین و ارزنده ترین معیارها و اصول جهانی احداث کنیم. در این موزه از پیشرفته ترین وسایل و ابزار برای گردآوری و حفظ و عرضه و ثبت استفاده خواهد شد. از این موزه ایستگاهی اصلی برای شهروندان ما و میهمانان به منظور اطلاع یافتن آنان از تاریخ کهن اسلامی و برخورداری از تجربه های تعاملی با موضوعات معرفی شده و فعالیت های فرهنگی مختلف خواهد بود. این موزه قرار است بازدیدکنندگان را به سفری تعاملی از طریق دوره های مختلف اسلامی به آن زمان منتقل نماید؛ دوره هایی که در بخش های مختلف جهان انتشار داشتند. این امر به صورت نوین و تعاملی با استفاده از پیشرفته ترین فناوری های روز صورت می گیرد، و در آن بخش های مربوط به علوم و دانشمندان اسلامی و اندیشه ای و فرهنگ اسلامی و کتابخانه و مرکز مطالعات و پژوهش ها در سطح جهانی ایجاد خواهد شد.

از اهداف ما در سال2030

• افزایش توان و گنجایش برای استقبال و میزبانی از میهمانان الرحمان عمره گذار از 8 میلیون تا 30 میلیون عمره گذار .


• افزایش شمار مراکز باستانی به ثبت رسیده در یونسکو به حداقل دو برابر تعداد موجود.


1 – جامعه پویا

1-2- جامعه ای که پویاست .. محیطی شکوفا دارد

سعادت و خرسندی شهروندان و ساکنان کشور در راس اولویت های ما قرار دارد. سعادت آنها محقق نخواهد شد، مگر آن که از بدن و روان و اجتماعی سالم برخوردار باشند. از این جاست که چشم انداز ما برای ایجاد جامعه ای با افرادی با زندگی سالم و بهداشتی نشات می گیرد. می توان گفت محیطی که در آن زندگی می کنند، باید محیط مثبت و جذابی باشد.

1.2.1 از فرهنگ و تفریح حمایت می‌کنیم
فرهنگ و تفریح از مولفه‌های کیفیت زندگی به شمار می آیند. همچنین درک می کنیم که فرصت های فرهنگی و تفریحی موجود کنونی، متناسب با سطح خواست و نیاز شهروندان و ساکنان کشور نیست، حتی این فرصت‌ها با شرایط اقتصادی شکوفایی که در آن به سر می‌بریم، متناسب نیستند، از این رو تصمیم داریم از تلاش‌های «مناطق و استان‌ها» و بخش‌های غیرانتفاعی و خصوصی که خواهان برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌هی در این زمینه هستند، حمایت کنیم. در این راستا قصد داریم از طریق ایجاد صندوق‌های حمایتِ دولتی در تاسیس و ارتقای مراکز تفریحی سهیم باشیم، تا به این وسیله شهروندان و ساکنان کشور نیز بتوانند توانایی‌ها و موهبت‌های خود را در این باره به کار گیرند. همچنین در عرصه‌های مختلف، سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی را به سرمایه‌گذاری تشویق خواهیم کرد.
در این زمینه قراردادهایی را برای مشارکت با شرکت‌های بین‌المللی فعال در صنعت سرگرمی منعقد خواهیم کرد. برای احداث پروژه‌های فرهنگی و تفریحی شامل کتابخانه، موزه، سالن‌های نمایش و مواردی اینچنین، زمین‌های مناسب را اختصاص خواهیم داد. از اشخاصی که استعدادهای ویژه‌ای دارند، همچنین نویسندگان، کارگردانان و هنرمندان حمایت لازم را به عمل خواهیم آورد. تلاش خواهیم کرد تا گزینه‌های فرهنگی و تفریحی متنوعی را متناسب با ذوق و سلیقه بخش‌هاو اقشار مختلف جامعه فراهم کنیم. البته نقش این پروژه‌ها تنها محدود به حوزه‌های فرهنگی و تفریحی نخواهد بود، بلکه این پروژه‌ها از طریق فراهم آوردن فرصت‌های شغلی، نقش اقتصادی مهمی را نیز ایفا می‌کنند.

1.2.2 زندگی سالم

سبک زندگی سالم و متوازن از مهم‌ترین مؤلفه‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما با توجه شرایط موجود، فرصت‌‌های کافی برای انجام فعالیت‌های ورزشی منظم - آنچنان که مورد انتظار است - وجود نداد. بر ای اساس قصد داریم مراکز و تاسیسات ورزشی بیشتری را با مشارکت بخش خصوصی احداث کنیم، در آن صورت همگی خواهند توانست ورزش‌های مورد علاقه خود را به صورت ایده‌آل دنبال کنند. همچنین به دنبال این هستیم که رشته‌های مختلف ورزشی را - با در نظر گرفتن انواع سبک‌های هریک از آن‌ها - ترویج دهیم تا بتوانیم در عرصه‌های ورزشی، در دو بعد منطقه‌ای و بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم. به این ترتیب عربستان بتواند در برخی از رشته‌های ورزشی جایگاهی بین‌المللی را کسب کنیم.

1.2.3 شهرهای خود را پیشرفته کنیم
ما در شهرهای خود از سطح عالی امنیت و پیشرفت بهره‌مند هستیم. با وجود نا آرامی‌های موجود در پیرامون خود در منطقه، و وسعت سرزمینی که در آن به سر می بریم، میهن ما از مزیت امنیت بهره‌مند است. شهرهای ما از امن‌ترین شهرهای جهان به شمار می‌آیند، به گونه ای که نرخ سالانه جرایم کمتر از 0/8 مورد به ازای هر یکصد‌هزار نفر جمعیت است، و این رقم در مقایسه با میانگین جهانی آن - حدود 7/6 - بسیار پایین است. ما تلاش خواهیم کرد تا امنیت موجود را حفظ کرده و تلاش‌های خود را در زمینه مبارزه با مواد مخدر توسعه دهیم. همچنین برای تضمین ایمنی رانندگی در جاده‌ها تدابیری اضافی را مدنظر قرار خواهیم داد، تا میزان حوادث رانندگی و آثار ناشی از آن را کاهش دهیم. 
شهرهای ما شاهد پیشرفت بزرگی بود‌ه‌اند، چرا که تاسیسات زیربنایی پیشرفته‌ای را در آنها به بهره‌برداری رسانده‌ایم. در خصوص دیگر نیازها نیز به تلاش خود برای تأمین آن‌ها ادامه می‌دهیم. با محقق کردن این شرایط،‌ می‌توانیم محیطی کاملا مناسب برای شهروندان خود فراهم کنیم و خدمات اساسی - از جمله آب و برق، حمل و نقل عمومی و راه‌های مواصلاتی - را با کیفیت عالی برای آن‌ها فراهم کنیم. قصد داریم فضای عمومی و بوستان‌های سرسبزی را در شهرهای خود ایجاد کنیم؛ چرا که می‌دانیم هر فرد و هر خانواده‌ای به اماکن سرسبز و مفرح نیاز دارند. هدف ما از همه این اقدمات رسیدن به شرایطی است که در آن کیفیت زندگی همگی بهتر گردد.

1.2.4 تحقق محیط زیست پایدار

حفاظت از محیط زیست و امکانات طبیعی، یک وظیفه دینی، اخلاقی و انسانی است. اینامر در واقع وظیفه ما در قبال نسل‌های آتی است. تحقق و رعایت این امر جزو عناصر اساسی تضمین‌کننده کیفیت زندگی به شمار می‌آیند.
از این رو برای جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست خود تلاش خواهیم کرد.، در این راستا کیفیت مراکز مدیریت پسماند را بهبود می‌بخشیم، و از آلوده شدن محیط زیست به انواع آلاینده‌ها جلوگیری می‌کنیم. همچنین باید با پدیده خشکسالی مقابله کنیم و بیابان‌زدایی را مورد توجه قرار دهیم. لازم است که برای مصرف درست و بهینه منابع آبی خود اقداماتی را دهیم و در این راستا باید راهنمایی‌های لازم را در زمینه بهبود مصرف آب به عمل آوریم. ضروری است که از آب تصفیه شده به درستی استفاده و شبکه‌های فاضلاب را ایجاد کنیم. باید پروژه های کاملی را برای چرخه جمع‌آوری پسماندهای و زباله‌ها و استفاده صحیح و تولید مجدد انرژی از آن را اجرا کنیم. ضرورت دارد از سواحل کشور مراقبت کنیم. باید از مراتع و جزایر حفاظت کنیم و آنها را توسعه ببخشیم. این اقدامات باید به گونه‌ای انجام شوند تا امکان استفاده و بهره‌مندی از آنها برای همگان فراهم شود. این امر از طریق پروژه‌هایی ممکن می‌شود که صندوق‌های حمایتی دولتی و بخش خصوصی در آن‌ها سهیم هستند.

تعهدات ما .. تأمین وسایل تفریحی متناسب برای شهروندان

قصد داریم فعالیت‌های فرهنگی و تفریحی را افزایش داده و به آنها تنوع بخشیم؛ تا از این طریق در پرورش استعدادهای شهروندان خود سهیم باشیم. همچنین قصد داریم سازمان‌ها و برنامه‌های مرتبط با این پروژه‌ها را ارتقا بخشیم تا به ما در احداث تفریحگاه‌ها، باشگاه‌های اجتماعی و فرهنگی و ثبت رسمی این باشگاه‌ها کمک کنند. علاوه بر آن تلاش داریم تا برنامه ملی موسوم به "داعم" (حامی) را آغاز کنیم. برنامه ای که هدف آن بهبود کیفیت فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی است، و فرصت‌های لازم برای حمایت مالی از این فعالیت‌ها فراهم می سازد. در این برنامه همچنین قرار است سامانه‌ای از شبکه‌های ملی را که باشگاه‌ها در آن جای می‌گیرند، ایجاد شود. از این طریق تجربیات به صورت سهل‌تری منتقل می‌شوند و بهترین برنامه‌ها و فعالیت‌های بین المللی برای این باشگاه‌ها درنظر گرفته خواهد شد، و آگاهی لازم درباره اهمیت وجود آنها بیش از پیش صورت ایجاد می‌شود.

• این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان و نهایتاً تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرانِ عزیز جمهوری اسلامی بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های این موسسه نیست.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی