همزمان با رقابت های انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا، این جمله، یکی از اصلیترین استراتژیهایی بود که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده – فارغ از جمهوریخواه یا دموکرات بودن – پیگیری می کردند و در چنین فضایی ، نامزدهای رقابت های انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا تلاش کردند تا نظر لابی قدرتمند و تعیین کننده صهیونیستها در این کشور را با خود همراه کنند؛ زیرا مخالفت «آیپک» با یک کاندیدا به راحتی میتواند او را از صحنه رقابتها خارج کند و رویای رسیدن به کاخ سفید را برای هر کسی به پایان برساند.
همین مساله سبب شد تا هر چهار نامزد اصلی یعنی هیلاری کلینتون، برنی سندرز، تد کروز و دونالد ترامپ همواره و حتی در مواضعی که سخنانی انتقادی درباره رژیم صهیونیستی بیان می کردند، بلافاصله خود را دوست اسرائیل و انتقادها را نیز برای تقویت جایگاه این رژیم در منطقه و جهان توصیف می نمودند. در میان دو گزینه فعلی موجود در میز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، هیلاری کلینتون ، سابقه نزدیکی سیاسی با صهیونیستها دارد و دونالد ترامپ نیز به نوعی از یهودیت مسیحیزه شده پایبند است و البته دختر او نیز یکی از چهرههای وفادار به آیین یهودی است و به صراحت خود را یک یهودی ثابت قدم در اجرای آداب و رسوم این آیین مینامد.
با این وجود و به دلیل روی کار بودن دولت افراطی بنیامین نتانیاهو در تل آویو، به نظر میرسد انتخاب هر کدام از دو گزینه فعلی موجود روی میز انتخابات ایالات متحده ،نهایتا منجر به فشار بیشتر صهیونیستها به مردم فلسطین و به دنبال آن، شعلهورتر شدن شعلههای انتفاضه سوم خواهد شد.
در یک نگاه کلی می توان گفت: روی کار آمدن افرادی مانند هیلاری کلینتون به معنای اعلام چراغ سبز کاخ سفید به سیاستهای افراطی و جنایتکارانه دولت اسرائیل در مناطق اشغالی است؛ یعنی احتمالا شاهد درگیریهای شدیدتری در این مناطق خواهیم بود، کودکان بیشتری به خاک و خون کشیده میشوند و امیدهای سیاستمداران ضعیف و خوش باوری همچون «محمود عباس» برای گفتگو و به مصالحه رسیدن با صهیونیستها، رو به نابودی پیش میرود. این مساله سبب میشود تا گروههای جهادی فلسطینی به طور جدیتری وارد کارزار مقاومت در برابر اشغالگران شوند و دامنه انتفاضه سوم فراتر از درگیریهای محدود شود. سازمانهای جهانی نظیر سازمان ملل نیز سیاست سکوت حمایتانگیزانه خود از اسرائیل را به صدور قطعنامههای رسمی و حمایت تمام قد از تل آویو تغییر خواهند داد.
روی دیگر این سکه، انتخاب فردی مانند دونالد ترامپ برای حضور در کاخ سفید است؛ احتمالی که در صورت تحقق نیز، باعث تغییرات گسترده در فضای رابطه واشنگتن با دولت نتانیاهو نمیشود. علت این مسئله، ساختار سیاسی آمریکاست که اساسا نمیتواند خارج از حیطه خواستههای لابی صهیونیسم فعالیت کند. برخلاف تصور برخی از افراد، رویکرد باراک اوباما در برابر بنیامین نتانیاهو ناشی از مخالفت او با اسرائیل و یا تلاش برای محدود کردن قدرت صهیونیستها در عرصه سیاسی این کشور نبود؛ بلکه نوع نگاه متفاوت او با رئیس کابینه رژیم صهیونیستی سبب شد تا او به دنبال جلب نظر گروه دیگری از صهیونیستها در آمریکا برود و تلاش کند تا اقداماتی نظیر توافق با ایران را در راستای تامین واقعی منافع اسرائیل و رفتار پرخاشگرانه نتانیاهو را عاملی برای تضعیف جایگاه و قدرت رژیم صهیونیستی در منطقه معرفی کند.
فارغ از همه این تحلیلها، آینده انتفاضه سوم را باید در سرزمینهای اشغالی جستجو کرد؛ نه در کاخ سفید. بنیامین نتانیاهو نشان داده که نه تنها برای قوانین و مقررات بینالمللی بلکه برای متحدین و حامیان اصلی خود نیز ارزش چندانی قائل نیست و به طور جدی به دنبال پیادهسازی ایدههای افراطی خود مبنی بر پاکسازی نژادی در سرزمینهای اشغالی است. همین مساله سبب شده تا انتفاضه سوم که از سال گذشته بالا گرفت و شعلههای آن نیز در کرانه باختری زبانه میکشد، روز به روز بر دامنه گسترش خود بیافزاید؛ آتشی که خاموش نمیشود اما شاید بر سر کار آمدن فردی که چراغ سبز برای ریختن خون بیشتر را به رژیم صهیونیستی نشان بدهد، بتواند مانند بنزینی باشد که روی آن ریخته میشود؛ موضوعی که میتواند جرقه تحقق پیشبینی رهبر انقلاب درباره پایان حیات رژیم صهیونیستی در دو دهه آینده باشد.
موضع دونالد ترامپ درباره رژیم صهیونیستی
- اوباما بزرگترین دشمن اسرائیل بود
- هنگامی که من رئیس جمهور شوم، روزگاری که با اسرائیل همچون یک شهروند درجه دوم برخورد می شد، در روز اول پایان می یابد.
- فلسطینی ها باید به میز بیایند و بدانند که اتحاد میان ایالات متحده امریکا و اسرائیل شکست ناپذیر است.
- پیروزی من خبری فوق العاده برای اسرائیل است.
- آمریکا باید سفارت خود در اسرائیل را به بیت المقدس منتقل کند.
- اسرائیل برای همیشه یک کشور یهودی خواهد بود و باید به عنوان یک کشور یهودی باقی بماند .
موضع هیلاری کلینتون درباره رژیم صهیونیستی
- رفتار ایران، آمریکا و اسرائیل را ناگزیر به همپیمانی میکند.
- همکاری ما برای ساخت سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین، جان بسیاری از اسرائیلیها را در برابر حملات راکتی حماس حفظ کرده است.
- باید روابط ویژه آمریکا و اسرائیل به مسیر قبل برگردد.
- ایران را در صورت حمله به اسرائیل کاملاً محو خواهیم کرد.
موضع سندرز درباره رژیم صهیونیستی
- اسرائیل باید حقوق فلسطینیان را به رسمیت بشناسد.
- فلسطینیها باید به صراحت موجودیت اسرائیل را بپذیرند و متعهد شوند در برابر گروههای تروریستی اقداماتی انجام خواهند داد.
- اسرائیل باید محاصره غزه را پایان ببخشد و به توسعه صلح در سرزمین فلسطینیها پایبند باشد.
مشاجره ترامپ و کلینتون بر سر دفاع از منافع رژیم صهیونیستی
-دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون، نامزدان احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکاهنگامی که پای جلب آرای طرفداران اسرائیل در میان آمد بر همدیگر تاختند. آنها یک دیگر را متهم به ناتوانی در دفاع از منافع دولت یهودی نمودند.
- ترامپ که در گذشته گفته بود در بین اسرائیل و فلسطینی ها موضعگیری نمی کند، در کنفرانس سالانه "کمیته روابط عامه امریکا و اسرائیل" با تغییر موضوع گفت: «فلسطینی ها باید به میز بیایند و بدانند که اتحاد میان ایالات متحده امریکا و اسرائیل شکست ناپذیر است.»
- ترامپ که در جناح جمهوریخواهان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری رقابت می کرد، گفت: «هنگامی که من رئیس جمهور شوم، روزگاری که با اسرائیل همچون یک شهروند درجه دوم برخورد می شد، در روز اول پایان می یابد.»
- این سخنان را ترامپ به مثابه بخشی از تلاش هایش برای قناعت دادن دستگاه جمهوریخواهان به منظور دفاع از وی به مثابه نامزد ریاست جمهوری این حزب بر زبان آورد.
- قبلاً کلینتون در مراسمی هشدار داده بود که ترامپ سابقه عدم تداوم در این مورد دارد. هیلاری کلینتون هم در برابر حدود 18 هزار تن از طرفداران خود گفت: «ما به آدم با ثباتی نیاز داریم، نه رئیس جمهوری که در دوشنبه بگوید بی طرف است و سه شنبه جانبدار اسرائیل گردد. کس نمی داند چهارشنبه چه خواهد گفت، برای آن که هر چیز (برای وی) قابل داد و ستد است. امنیت اسرائیل قابل معامله نیست.»
- کلینتون همچنان از این ادعای ترامپ انتقاد کرد که مهاجران غیر قانونی اخراج گردند و به طور موقت برای ورود مسلمانان به ایالات متحده امریکا ممنوعیت وضع شود. او ضمن جلب توجه به «فصول تاریک» در گذشته ایالات متحده امریکا، گفت: «اگر شما تعصب می بینید، با آن مخالفت کنید، اگر خشونت می بینید آن را تقبیح کنید و اگر زورگویی می بینید، در برابر آن بیایستید.»
-کلینتون گفت: « به یاد آورد نزدیک به 1000 یهودی در عرشه کشتی سنت لوئیس را که در سال 1939 به آن ها اجازه ورود داده نشد و دو باره به اروپا فرستاده شدند. اما امریکا باید بهتر از این باشد. من معتقدم که این مسئولیت ماست تا چنین بگوییم.»
نظر موسسه تحقیقاتی سابان سنتر
«هائیم سابان» میلیاردر آمریکایی-اسرائیلی که یکی از اصلیترین حامیان حزب دموکرات در آمریکا به شمار میآید، روز شنبه به شدت از «دونالد ترامپ» نامزد پیشتاز جمهوریخواهان انتقاد کرد و وی را یک «دلقک» خواند.
وی در مصاحبهای که روز شنبه از کانال 2 تلویزیون اسرائیل پخش شد، گفت ترامپ «برای دنیا خطرناک است و از آنجا که اسرائیل هم جزئی از همین دنیاست، برای اسرائیل هم خطرناک است.»
ترامپ که تا یک سال قبل بیشتر به واسطه فعالیتهایش در صنعت املاک و سرگرمی شناخته میشد، با حمله نامزدهای جریان غالب و دادن شعارهای نامتعارف، توانسته به رأیآورترین نامزد این حزب بدل شود. همین امر مایه نگرانی بسیاری از سیاسیون جریان اصلی در آمریکا شده که میگویند انتخاب ترامپ، حزب جمهوری خواه و حتی آمریکا را به سقوط میکشاند.
به نوشته پایگاه تایمز اسرائیل، سابان در مورد ترامپ گفت: «او غیرقابل پیشبینی است. فهمیدن اینکه او واقعا به چه فکر میکند، واقعا دشوار است.»
وی افزود: «او یک روز با یک روزنامه اسرائیلی مصاحبه میکند و میگوید "از روزی که من در کاخ سفید رئیسجمهور شوم، شما هیچ دوستی بهتر از من نخواهید داشت". یک روز بعد که از او در مورد اوضاع خاورمیانه سوال میشود، او میگوید "من بیطرف خواهم بود، موضع من موضع سازمان ملل است، من مداخله نخواهم کرد".»
ترامپ ماه گذشته ابتدا خود را در ارتباط با مسئله فلسطین «بیطرف» توصیف کرد و بعد گفت که «طرفدار اسرائیل» است.
سابان گفت: «شناختن او غیرممکن است. هر روز تغییر میکند. نمیتوانم بگویم که برای اسرائیل خوب است یا بد، میشود گفت که غیرقابل تشخیص است.»
وی که از مهمترین حامیان مالی کارزار انتخاباتی هیلاری کلینتون نامزد پیشرو دموکراتها به شمار میآید، در ادامه به حمایت از وزیر خارجه سابق آمریکا پرداخت و گفت او گزینهای بسیار بهتر برای اسرائیل است.
سابان که نشریه فوربس ثروتش را 3.6 میلیارد دلار تخمین زده، تا ماه نوامبر 2015 بیش از 2 میلیون دلار به ستاد انتخاباتی کلینتون و دستکم 10 میلیون دلار هم به بنیاد کلینتون کمک کرده بود.
او با بیان اینکه راابطه کلینتون و اسرائیل سابقهای 25 ساله دارد، گفت: «اگر به راهکار دو دولتی باور داشته باشید، هیلاری کلینتون برای اسرائیل عالی خواهد بود، برای خاورمیانه عالی خواهد بود، برای دنیا عالی خواهد بود و برای جهان عالی خواهد بود.»