داعش برای صدور چنین فتوایی از عبارت معروف "الاقربون اولی بالمعروف" سوء استفاده کرده و خواهان کشتن تمام کسانی شده است که اعتقادی به داعش ندارند و یا به مبارزه با فعالیتهای آنان می پردازند.
هدف از صدور این فتوا تضمین بازنگشتن عناصر داعش از تفکر منحرف خود است؛ یعنی آنهایی که بعد از آمدن به مناطق تحت کنترل گروه داعش و تماس مستقیم با این گروه و آگاهی از زوایای پشت پرده و مقاصد مسموم آن، نگاهشان تغییر می کند و به حقیقت امر پی می برند.
در همین خصوص اخیرا روزنامه «الریاض» سعودی از اجرای چند مورد قتل بستگان براساس فتوای داعش در عربستان خبر داده اما در عین حال افزوده است: این فتوا مورد پذیرش تعدادی از طرفداران این تفکر قرار گرفته و بعد از گذشت چند ماه از صدور آن - یعنی 16 مارس سال 2015 میلادی- چند مورد از عملیات قتل بستگان در عربستان روی داده است.
سرچشمه عقاید و تفکرات گروه تروریستی داعش برگرفته از افکار وهابی است، و به عقیده کارشناسان این گروه تروریستی ( داعش) با اقدامات خود در تلاش است تا به چهره اسلام در دنیا لطمه وارد کند.
نیروهای امنیتی رژیم سعودی در راستای همین فتوای منحرف در دو روز گذشته دو برادر دو قلوی عضو گروه تروریستی داعش را که ستگیر کردند که اقدام به کُشتن مادر خود و زخمی کردن و پدر و برادرشان کرده بودند.
این دو برادربر اساس فتاوی داعش، با چاقو به مادرشان حمله ور شده و سر او را بریده و پس از آن پدر و برادر کوچکشان را نیز به شدت زخمی کرده بودند.
برخی رسانه ها اعلام کرده اند این دو برادر قاتل که از هواداران گروه تروریستی داعش بوده اند بیشتر وقت خود را در منزل با کار کردن با رایانه در اتاق هایشان سپری می کرده اند.
منابع امنیتی اعلام کرده اند که در اتاق های این دو برادر تعداد زیادی کتاب دینی و روزنامه پیدا شده است.
اخیرا هم یک زن در ریاض پایتخت عربستان قربانی اندیشه وهابیت و گروه تکفیری صهیونیستی داعش شد.
بر اساس این گزارش، یک افسر بازنشسته سعودی هنگام تمرین سربریدن، همسر سوری خود را در شمال ریاض پایتخت عربستان سر برید و در این رابطه پلیس اسنادی پیدا کرده است که تأیید میکند وی عضو داعش است.
این چندمین بار است که افراد دارای تفکرات داعشی و تکفیری در عربستان، بستگان درجه یک یا دوم خود را به قتل میرسانند.
در این قسمت از بحث ذکر این موضوع هم ضرورت می یابد که اقدامات تروریستی موجود در عربستان و مخصوصا تاثیرات تکفیری داعش در بعضی از مردم این کشور چه به صورت ایدئولوژیک و چه فکری را باید در چگونگی تلاشها و اقدامات جاهلانه مسؤولین سیاسی این کشور جستجو کرد چرا که این پادشاهی عربستان بود که از همان سال 2004 میلادی و با تاکتیک "شاهزاده بندر بن سلطان بن عبدالعزیز آل سعود" بذرهای تروریسم را در سوریه کاشت و در سال 2012 تاکنون در حال برداشت محصولات ترور خود در سوریه است.
سایت Upi درباره سیاست و مشی دیپلماتیک بندر بن سلطانبن عبدالعزیز آلسعود درباره کشورهای منطقه نوشت هاست: بن سلطان با تغییر روش، یک رویکرد جدید با اعمال سیاستهای تهاجمیتر و چالشیتر در قبال "ایران" و "سوریه" در پیش گرفته است.
بنیاد فرهنگ استراتژیک در گزارشی نوشت: بدون حمایت همه جانبه عربستان سعودی از رادیکالترین مخالفان دولت "بشار اسد"، بیشک گروه داعش یک گروه افراطی جزئی بیش نبود.
شاهزاده "بندر بن سلطان" در زمان تصدی خود به عنوان رئیس سازمان اطلاعات عربستان از 20ژوئیه 2012 تا هنگام عزلش در آوریل سال 2014 به شدت مشغول مسلح کردن تروریست های تکفیری در سوریه و عراق بود.
استراتژی پادشاهی عربستان در سوریه این است که آن ها ابتدا نظام سوریه را سرنگون کنند و بعد برای آینده این کشور تصمیم بگیرند که گروه های معارض قدرت را در دست داشته باشند که تاکنون این راهبرد محقق نشده است.
عربستان سعودی برای پشتیبانی از ایدئولوژی وهابیت میلیاردها دلار در سراسر جهان سرمایه گذاری کرده و این سرمایه گذاری ها منتج به ایجاد گروه های گوناگون تکفیری در منطقه غرب آسیا شده است.
همانطوری که دراقدامات آنها هم آشکار است امروزه رژیم سعودی نقش داعش سفید را در منطقه غرب آسیا ایفا می کند و حمایت از تروریست های تکفیری داعش، جبهه النصره ، احرار الشام، جیش الاسلام و ... گویای این موضوع است که تروریست ها و پادشاهی سعودی مشی واحدی دارند.
" بن رینولدز" نویسنده و تحلیگر امریکایی درباره نحوه ظهور داعش می گوید: عربستان سعودی، قطر و ترکیه آگاهانه از گروه های تروریستی از جمله جبهه النصره، وابسته رسمی القاعده در سوریه حمایت مالی کردند.
نویسنده و تحلیگر امریکایی خاطرنشان کرد: گروههای تروریست مانند داعش و جبهه النصره به طور مداوم با مداخلات غرب در منطقه غرب آسیا و نفوذ بازیگران منطقه ای مانند عربستان سعودی و قطر مورد کمک قرار گرفتند و مسئولیت ظهور داعش رمز و راز نیست؛ "غرب و متحدان آن فقط کافی است در آینه نگاه کنند. "
دلیل دیگری که می توان از عربستان به عنوان داعش سفید نام برد ، اینکه هم تروریستها و هم پادشاهی عربستان معتقدند که مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا نگران کننده است و باید با آن جنگید و این وجه اشتراک بین رژیم سعودی و داعش باعث شده تا آن ها مواضع یکسانی داشته باشند.
البته قابل توضیح است که برخی منابع رسانه ای معتقدند داعش سفید و داعش سیاه به صورت مستمر با یکدیگر گفت و گو کرده و مواضع خود را هماهنگ می کنند و گزارش هایی از دیدار "ملک سلمان" و "ابوبکر بغدادی" رهبران داعش سفید و سیاه وجود دارد.
"محمدعلی الحکیم" مدیر خبرگزاری النخیل عراق در این زمینه گفت: "ابوبکر بغدادی " چندی پیش سفر محرمانهای به "ریاض" داشته و در آنجا با محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان و خالد الحمیدان، رئیس سازمان اطلاعات کل این کشور دیدار کرده است. وی ادامه داد: محمد بن سلمان در "کاخ الزبن" در "مکه" با "بغدادی" دیدار کرد. بغدادی به بهانه ادای عمره از موصل به مکه رفته بود. این دیدار چهار ساعت طول کشید و دو طرف درباره خسارتهایی که داعش در عراق و سوریه متحمل شده و لزوم ترغیب مردم عراق به خروج و شرکت در تظاهرات گفتگو کردند.